Met trots presenteren wij onze nieuwe show voor komend seizoen: The Key of Love!

Met deze flitsende show brengen wij weer heerlijke muziek en showfiguren naar het publiek. Met nummers zoals o.a. You Give Love a Bad Name, Don’t Stop Believin’, The Scientist, Crazy in Love, I’m So Excited en Dream On zit er voor iedereen wel wat herkenbaars bij. De muziek is gearrangeerd door René Leckie. De choreografie is gemaakt door Kees Jan van Loveren en de muziek is ingestudeerd onder leiding van tamboerinstructeur David Nadin en Algeheel Muzikaal Leider Johan Selier.

Wij zijn trots op ons nieuwe showproduct -en instructieteam. We hebben heel veel zin om het publiek te vermaken op alle mooie taptoes.

Op 17, 18 en 19 maart zal onze show officieel in première gaan tijdens de Musikparade in Duitsland!

Voor meer informatie over onze show en om AMIGO te boeken voor jouw evenement of taptoe stuur een mail naar manager@amigo-leiden.nl

Op 20 t/m 22 januari jl. heeft de Show- & Marchingband een trainingsweekend gehouden om zo haar nieuwe show voor 2023 in te studeren.
Het trainingsweekend bestond uit een muzikale repetitie op de vrijdagavond en op zaterdag en zondag uit een klein deel marcheren. Veruit de meeste tijd werd uiteraard besteed aan het instuderen van het showproduct.
Tijdens dit weekend mochten drie kandidaten auditeren voor de reserve tamboer-maître plek. Binnenkort wordt één van deze kandidaten gekozen door de leden van de marchingband.
Op zaterdagavond werd gezellig met elkaar gegeten en hielden we samen met de stageband een pub-quiz. Zondag hebben we de dag succesvol met elkaar afgesloten.

Sinds de zomer in 2022 is de organisatiestructuur bij de vereniging veranderd. Reden hiervoor is dat het bestuur binnen de vereniging meer leden wilde betrekken omdat (zoals in het verleden vaak gebeurde) de druk op een bestuur te groot werd. Hiervoor zijn verschillende nieuwe werkgroepen in het leven geroepen die vallen onder het dagelijks bestuur. Iedere werkgroep heeft een werkgroephoofd welke regelmatig met het dagelijks bestuur de stand van zaken bespreekt. Nu we een aantal maanden verder zijn zien we dat dit zijn vruchten af begint  te werpen. Er zijn meer leden die nu wat voor de vereniging doen en er worden meer zaken opgepakt. Een goede ontwikkeling binnen onze mooie vereniging!

Show- & Marchingband AMIGO staat in 2023 onder een volledig nieuw instructieteam.

Algeheel Muzikaal Leider & Dirigent Johan Selier
Choreograaf & Show- en Marsinstructeur Kees- Jan van Loveren
Tamboerinstructeur David Nadin

Wij wensen allen heel veel succes met deze mooie nieuwe uitdaging!

Op dinsdag 20 december jl. heeft de Show- & Marchingband AMIGO Leiden een verrassingsoptreden gegeven aan de 98-jarige mevrouw Sasburg bij woonzorgcentrum Rijn en Vliet in Leiden. Ze had de wens uitgesproken om haar orkest nog één keer te zien en horen spelen en dat hebben de leden van AMIGO met veel plezier gedaan! Als oprichtster van Drumfanfare Alegro Vivace is zij de grondlegster geweest van de vereniging die nu AMIGO Leiden heet. Ook draagt zij dankzij haar jarenlange bijzondere inzet voor de vereniging al jaren de titel erelid. Mevrouw Sasburg en haar familie genoten zichtbaar van het optreden!

Show & Marchingband AMIGO heeft het moeilijke besluit genomen zich terug te trekken als deelnemer aan de marswedstrijden tijdens het Wereld Muziek Concours in juli van dit jaar.
In een eerder stadium heeft zij bij de organisatie reeds aangegeven dat zij zich zorgen maakte over de beperkte voorbereiding die alle orkesten hebben vanwege de opgelegde corona-beperkingen. Deze zorgen zijn voor AMIGO helaas niet weg genomen en is terugtrekken uit de competitie werkelijkheid geworden. Het is voor AMIGO simpelweg onmogelijk zich op haar best te presenteren.
In plaats hiervan richt zij zich op het verdere herstel na de corona-periode en kijkt liever meer naar de toekomst.
AMIGO wenst alle andere deelnemers veel succes en hoopt dat zij zich wel op een normale en goede manier hebben kunnen voorbereiden.

Na 4 jaar leiding te hebben gegeven aan Stageband AMIGO heeft Patrick van Dessel aangegeven te moeten stoppen als dirigent van dit mooie orkest. Patrick heeft kunnen werken aan de groei van het orkest in zowel de tijd van voor en tijdens de COVID-19 periode. Daarnaast heeft Patrick verschillende optredens gedirigeerd voor de Stageband. Beide partijen betreuren uiteraard dat hij dit besluit heeft moeten nemen.

Wij danken Patrick voor zijn inzet de afgelopen jaren en we wensen hem het allerbeste voor in de toekomst!

De functie zal tijdelijk worden waargenomen door Kees Schoonwater.

Gisterenavond, heeft Ruben Kruit officieel zijn rol als tambour-maître van Show- & Marchingband AMIGO overgedragen. Enige tijd geleden heeft Ruben aangegeven na een periode van bijna 15 jaar zijn rol als tambour-maître neer te leggen en plaats te maken voor een nieuw gezicht. Hij heeft in de periode vele hoogtepunten meegemaakt waar hij vol trots en met veel plezier op terug kijkt.
Tijdens de repetitie heeft hij nu zijn sjerp en mace overhandigd aan Mayu Sarmiento Nuñez, de nieuwe tambour-maître. Hiermee wordt er een nieuw tijdperk ingeluid en zal Mayu de komende jaren hét gezicht van AMIGO zijn.

Mayu (23) is sinds 1 juni 2016 lid van de Show- en Marchingband en heeft zijn sporen als tamboer ruim verdiend. Daarnaast speelt hij in z’n vrije tijd ook op de trombone. Als kleine jongen droomde hij er al van ooit voor een orkest te lopen. Deze droom wordt nu dus werkelijkheid.

De laatste weken heeft Mayu (mede onder begeleiding van Ruben) hard gewerkt om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De vuurdoop voor Mayu was tijdens een rondgang met aubade door het Zeeuwse Bruinisse!

Overdracht van de Mace door Ruben Kruit aan Mayu Sarmiento de Nuñez

Na maar liefst 14 geweldige jaren heeft Ruben Kruit aangegeven te stoppen als Tamboer- Maître van Show- & Marchingband AMIGO.
Ruben heeft er een geweldige tijd op zitten en was één van de beste/ prominente Tamboer- Maîtres in de amateur muziekkorpsen wereld.
Zijn carrière begon toen hij 17 jaar was, hij leidde toen een korps van ruim 60 leden op majestueuze wijze wat erg knap is op die leeftijd. Ruben heeft vele hoogtepunten bereikt met het korps.

Ook leidde hij het korps tijdens het Wereld Muziek Concours en prachtige optredens in Glasgow en Belfast, iets dat de vereniging altijd zal bijblijven.

Ruben denkt nog na over de verdere invulling binnen de vereniging daar volgt later meer informatie over.

AMIGO zal Ruben absoluut missen als boegbeeld van het orkest maar zij kijken terug op een geweldige periode.
Het bestuur gaat nu op zoek naar een vervanger.Wij willen Ruben Kruit ontzettend bedanken voor zijn bevlogenheid en inzet.Het Bestuur

AMIGO Leiden

Op de extra ledenvergadering van 7 september jl. is Kees Schoonwater benoemd tot ere-lid van muziekvereniging AMIGO Leiden. Kees is al meer dan 25 jaar actief binnen de vereniging en heeft in deze periode een grote staat van dienst opgebouwd. Naast zijn inzet als muzikant staat hij ook bekend als een sterk persoon op facilitair gebied. Kees regelt altijd veel en is creatief in het bedenken van oplossingen. Ook heeft hij in de loop der jaren diverse bestuursfuncties vervult waaronder recent nog de functie als voorzitter (2018-2020). Tijdens het officiële moment met de overhandiging van een mooie bos bloemen kreeg hij een staande ovatie wat indruk op hem maakte. Kees dankte -bescheiden als hij is- de aanwezigen voor het vertrouwen en de erkenning. AMIGO Leiden bedankt Kees voor zijn jarenlange inzet.