Op dinsdag 4 juli jl. heeft AMIGO gezamenlijk de vakantie ingeluid. Deze avond hebben de Stageband en Show- & Marchingband samen muziek gemaakt o.l.v. de dirigenten van beide orkesten. Ook werd na afloop de tijdelijke dirigent Johan Selier in het zonnetje gezet en bedankt voor de prettige samenwerking en zijn opvang na het vertrek van de vorige dirigent.

De Show- & Marchingband heeft twee succesvolle weekenden opgetreden in Duitsland en Frankrijk. Allereerste startte zij in het duitse Oldenburg, Dortmund en Oberhausen tijdens de Musikparade om vervolgens het weekend daarna naar het franse Beauvais af te reizen voorde BLV Tattoo. Tijdens deze optredens heeft het orkest vier prachtige optredens laten zien -voor duizenden toeschouwers- van haar nieuwste show ‘The Key of Love’. De optredens zijn terug te vinden op onze social media kanalen  zoals Youtube.

Met trots presenteren wij onze nieuwe show voor komend seizoen: The Key of Love!

Met deze flitsende show brengen wij weer heerlijke muziek en showfiguren naar het publiek. Met nummers zoals o.a. You Give Love a Bad Name, Don’t Stop Believin’, The Scientist, Crazy in Love, I’m So Excited en Dream On zit er voor iedereen wel wat herkenbaars bij. De muziek is gearrangeerd door René Leckie. De choreografie is gemaakt door Kees Jan van Loveren en de muziek is ingestudeerd onder leiding van tamboerinstructeur David Nadin en Algeheel Muzikaal Leider Johan Selier.

Wij zijn trots op ons nieuwe showproduct -en instructieteam. We hebben heel veel zin om het publiek te vermaken op alle mooie taptoes.

Op 17, 18 en 19 maart zal onze show officieel in première gaan tijdens de Musikparade in Duitsland!

Voor meer informatie over onze show en om AMIGO te boeken voor jouw evenement of taptoe stuur een mail naar manager@amigo-leiden.nl

Op 20 t/m 22 januari jl. heeft de Show- & Marchingband een trainingsweekend gehouden om zo haar nieuwe show voor 2023 in te studeren.
Het trainingsweekend bestond uit een muzikale repetitie op de vrijdagavond en op zaterdag en zondag uit een klein deel marcheren. Veruit de meeste tijd werd uiteraard besteed aan het instuderen van het showproduct.
Tijdens dit weekend mochten drie kandidaten auditeren voor de reserve tamboer-maître plek. Binnenkort wordt één van deze kandidaten gekozen door de leden van de marchingband.
Op zaterdagavond werd gezellig met elkaar gegeten en hielden we samen met de stageband een pub-quiz. Zondag hebben we de dag succesvol met elkaar afgesloten.

Sinds de zomer in 2022 is de organisatiestructuur bij de vereniging veranderd. Reden hiervoor is dat het bestuur binnen de vereniging meer leden wilde betrekken omdat (zoals in het verleden vaak gebeurde) de druk op een bestuur te groot werd. Hiervoor zijn verschillende nieuwe werkgroepen in het leven geroepen die vallen onder het dagelijks bestuur. Iedere werkgroep heeft een werkgroephoofd welke regelmatig met het dagelijks bestuur de stand van zaken bespreekt. Nu we een aantal maanden verder zijn zien we dat dit zijn vruchten af begint  te werpen. Er zijn meer leden die nu wat voor de vereniging doen en er worden meer zaken opgepakt. Een goede ontwikkeling binnen onze mooie vereniging!

Show- & Marchingband AMIGO staat in 2023 onder een volledig nieuw instructieteam.

Algeheel Muzikaal Leider & Dirigent Johan Selier
Choreograaf & Show- en Marsinstructeur Kees- Jan van Loveren
Tamboerinstructeur David Nadin

Wij wensen allen heel veel succes met deze mooie nieuwe uitdaging!

Op dinsdag 20 december jl. heeft de Show- & Marchingband AMIGO Leiden een verrassingsoptreden gegeven aan de 98-jarige mevrouw Sasburg bij woonzorgcentrum Rijn en Vliet in Leiden. Ze had de wens uitgesproken om haar orkest nog één keer te zien en horen spelen en dat hebben de leden van AMIGO met veel plezier gedaan! Als oprichtster van Drumfanfare Alegro Vivace is zij de grondlegster geweest van de vereniging die nu AMIGO Leiden heet. Ook draagt zij dankzij haar jarenlange bijzondere inzet voor de vereniging al jaren de titel erelid. Mevrouw Sasburg en haar familie genoten zichtbaar van het optreden!

Show & Marchingband AMIGO heeft het moeilijke besluit genomen zich terug te trekken als deelnemer aan de marswedstrijden tijdens het Wereld Muziek Concours in juli van dit jaar.
In een eerder stadium heeft zij bij de organisatie reeds aangegeven dat zij zich zorgen maakte over de beperkte voorbereiding die alle orkesten hebben vanwege de opgelegde corona-beperkingen. Deze zorgen zijn voor AMIGO helaas niet weg genomen en is terugtrekken uit de competitie werkelijkheid geworden. Het is voor AMIGO simpelweg onmogelijk zich op haar best te presenteren.
In plaats hiervan richt zij zich op het verdere herstel na de corona-periode en kijkt liever meer naar de toekomst.
AMIGO wenst alle andere deelnemers veel succes en hoopt dat zij zich wel op een normale en goede manier hebben kunnen voorbereiden.