Tip: Kantel je smartphone voor een betere weergave van de website

Onze orkesten

Muziekvereniging AMIGO Leiden bestaat uit twee orkesten, te weten
een Show- & Marchingband en een Stageband en is in 1995 opgericht na een fusie van twee Leidse orkesten (Matilo en Allegro Vivace). De naam AMIGO, wat staat voor Alles Met Inzet Geloof en Overtuiging, is niet zomaar uit de lucht komen vallen. De letterlijke vertaling VRIEND is op onze vereniging met al haar leden dan ook zeer toepasselijk. AMIGO is een sfeervolle én prestatiegerichte vereniging. Kijk in onze agenda voor al onze optreden

Show- & Marchingband AMIGO

Show- & Marchingband AMIGO

Een indrukwekkend internationaal orkest
Stageband AMIGO

Stageband AMIGO

Een sfeervol orkest voor ieder evenement

AMIGO Staat voor… Alles Met Inzet Geloof & Overtuiging

Kan je onze vereniging waarderen?

Misschien vind je het leuk om dan te doneren.

SHOW- & MARCHINGBAND

Show- & Marchingband AMIGO

LEIDEN

De Show- & Marchingband bestaat uit een gemotiveerde groep muzikanten die in haar korte bestaan al op vele nationale en internationale evenementen haar gezicht heeft laten zien. Met haar huidige show The Key of Love! en met de diverse marsen die ze speelt, heeft de Show- & Marchingband al aardig wat publiek en juryleden positief weten te verrassen.

Shows van dit orkest zijn o.a. te zien geweest bij The Belfast Tattoo, The Glasgow Tattoo, Tattoo Saint Quentin, de Nationale Militaire Taptoe in Ahoy Rotterdam en tijdens de succesvolle Deutsche Musikparade en op de Int. Sønderjysk Tattoo in Denemarken. Ook heeft de Show- & Marchingband vele mooie marsoptredens verzorgd, zoals tijdens de Nationale Veteranendag in Den Haag en het bekende bloemencorso in Zundert. Naast de vele buitenlandse optredens is Show- & Marchingband AMIGO ook een graag geziene gast in haar thuisstad Leiden, onder andere tijdens het Leidens Ontzet.

Algeheel muzikaal leider is Jos Lustberg

Muzikaal PLEZIER en UITDAGING beleef je bij ons!

STAGEBAND

Stageband AMIGO

LEIDEN

In navolging van de Show- & Marchingband heeft de Stageband na haar start in maart 2009 een explosieve groei doorgemaakt. Het orkest bestaat uit een enthousiaste groep muzikanten op hout- en koperinstrumenten en beschikken daarnaast over een combo met keyboard, basgitaar, drums en percussie. Stageband AMIGO staat sinds 2022 onder leiding van (interim-) dirigent Kees Schoonwater en brengt een gevarieerde mix van jazz, moderne swing, evergreens en sfeervolle achtergrondmuziek ten gehore op evenementen zoals de Leidens Ontzet-festiviteiten, activiteiten bij de Hortus Botanicus en diverse (open) podia in de Leidse regio.

Sluit je aan bij onze MUZIEKVERENIGING

JE BENT WELKOM

JE BENT WELKOM

Wij vertellen je graag over onze vereniging!

Neem contact met mij op

5 + 0 = ?